CC's Customer

Wednesday, December 21

Stand Out From The Crowd

The secret little tricks that will get him to notice you 
no mater how many people there are in the room!

Saturday, December 17

HIdup baik-baik

Sumber: Favim.com
Kronologi hidup.
Sudah lebih dua dekad.
Namun aku tersekat.
Macam muka surat terlekat.
Tercari-cari sumber terdekat.
Agar rasa itu tak tersekat.


Kronologi hidup.
Waktu itu terus dilewati.
Yang hidup dinikmati,
Yang mati diratapi.
Apa guna bila tak bererti?
Kenapa perlu aku menanti?

Saturday, December 3

Falling Tears

I admit this few weeks I was so busy. I was messed up with lot's of things to do. Project, project and project. Assignment, assignment and assignment. Test, presentation, quiz and bunch of reports etc. Tu belum lagi bila selalu kena marah dalam kelas Dr. D, "your group bla bla bla....macam mana ni bla bla bla....meeting suppose macam ni bla bla bla..Noorie Nabila, faham tak ni? bla bla bla...." Ye naik sebu lubang telinga aku setiap minggu pun nama aku meniti di bibir orang tua ni. Padahal yang dia complain tu hasil tulisan cantik secretary aku. Mula-mula okay la aku bertahan senyum je laa kena marah walaupun tu bukan la kesalahan aku sorang. Lama-kelamaan, masuk hati juga aku kadang-kadang dengan orang tua ni. Habis satu group terasa macam 'black ship of the family'

What's Your Number?




Saturday, November 26

SRI Visit | 241111

A visit to Steel Recon Industry (SRI) at Subang Jaya

SRI's Engineer explaining at production line

Hose reel: Yarn Spiralling and 3rd layer of palletizer melting & cooling.

Types of nozzle: Jet and spray

Fire Extinguisher (Australia Standard)

Sunday, November 20

Not so weekend

Serious shi-to aku tak rasa macam weekend pun minggu ni
sebab aku tak rasa macam aku menikmati weekend biasa yang aku lalui.
No breakfast by mom, no TV, no supercool daddy
Just sempat qada' tidur yang tak pernah cukup.

Kononnya,

Selena Gomez & The Scene - Hit The Lights

Monday, November 14

Midsem Break is OVER!

Q: Apa buat cuti lepas?
A: Makan.

Q: Apa buat raya haji hari tu?
A: Makannnn....Grrrr~

Q: Mengapakah begitu?
A: Geraaammmm, rasa nak makan orang.

Q: Dah puas?
A: Ya, puas makan.

Friday, November 4

Untitled

Stressful week full with randomize activities

stress dgn CATIA drawing yg aku kne assemble tp asyik clashdimension bila buat analyze
padahal parts semua dah cun dah dimension, semua sama tp nape ble assembly jd prob?
it look fine secara mata kasarnya tp ble analyze blk perhhh....2 tempat kau clash.
keep trying to solve the prob still x mnjadi so aku stress.
tunjuk dekat tuan punya projek, bdk postgrad...die tnye2 aku jwb kenapa
aku plak dikata melawan..stress kuasa dua.

Wednesday, November 2

.::LoVe ScEnE tRaGeDy [Part 10]::.

Arahan: Baca tulisan di bawah sambil dengar lagu ni as background music untuk dapatkan 'FEEL' yang lebih baik. Trimas :) <KLIK SINI> 

<<SCENE 14>>
5 tahun dahulu.....

Boy: Ishhh..hari-hari tengok muka kau, bosan laa...
Girl: Dah tu..nak buat macam mana, dah nama pun classmate..
Boy: Memang laa..classmate..tapi..kat mana-mana pelusuk aku pergi pun ada muka kau..apa cer?
Girl: Erkk...dah kau yang ajak aku ikut kau, mintak teman beli barang laa..makan laa...salah aku juga ke?
Boy:  Hahahaha...yelah! Dah kau pun nak je ikut mana-mana aku pergi kenapa..kalau kau tak nak, boleh je aku ajak orang lain.
Girl: Okayyy...fine. Lepas ni aku tak ikut kau dah..
Boy: Hahaha..tacing lak dia..tolonglahh, ni bukan Girl yang aku kenal nak tacing-tacing. Dah cepatlah tolong aku bawa barang ni masuk lab.
Girl: Lorr...tolak laa sendiri....<menyenseng lengan kemeja lalu membantu Boy mengankat kotak>

Wednesday, October 26

75th UiTM Convocation

Alhamdulillah....istiadat konvokesyen ke-75 dah...next year yang ke-77 pula! Kenapa denga 77? Nice twin number..lucky number 7..sebab insyaAllah yang ke-77 tu nanti aku akan grad setelah 4 tahun menyeksa diri belajar, tapi apa-apa pun UiTM sentiasa di hatiku! Ya...saya sayang UiTM. Kalau sayang UiTM buat apa? Ahahh! biar orang yang betul-betul sayang je tau kena buat apa...shhhhh~~~

Anyway, this time punya konvo ramai kawan-kawan aku yang dah grad, tinggal laa budak-budak engine, medic dan beberapa kos yang lebih 6sem lain kat UiTM ni.

Friday, October 21

Business, Aircond?

19/10/2011 (Wed) | 0930-1100
Task been assigned by ENT600 lecturer.
Written review about program to be submit on next class.

Malaysian Academy of SME & Entrepreneurship Development (MASMED)
Idea Master is one of our alumni UiTM company
Main Product: F1 corporate shirt, round neck &collar t-shirt,
 jerseys, vest, caps, lanyards, pens etc.
Visit: http://www.ideamaster.com.my

Wednesday, October 19

#6 Wordless Wednesday


Wordless Wednesday (WW) | Visual blogosphere phenomenon.
A simple blog post featuring a photo which convey a message that speak for itself without using words.
Action speak louder than words. (^_^)V

Tuesday, October 18

OMG - Skip Class

Suppose to be my class was packed on Tuesday, from 8.30am till 6.00pm. Luckily, Selasa dan Rabu pagi punya kelas cancel sebab lecturer ENT aku yang merupakan orang kuat MASMED UiTM, Penolong Naib Canselor, ada program perasmian jabatan dia dekat Dewan Seri Budiman. Aku pun ambil kesempatan pergi fak lambat sikit hari ni, kononnya nak pergi taklimat FYP terakhir laa hari ni tapi aku melencong pergi jumpa BFF dulu ambil puding roti dia nak bagi, siap aku teman melepak lagi dekat kedai Kelab Keusahawana tu. Tuan kedai pun dah kenal sangat muka aku, tak cakap apa dah. Siap makan-makan, tengok Astro bagai, baring bawah kaunter menahan sakit. Ehh..makin melarat pula skait dia hari ni,semacam punya pedih makan dalam punya sakit dowhhh....

Thanx for your puding cik Raden! Sedap :)

Jessica Mauboy - What Happened To Us


REAL STAGE OF LOVE

Everything I do, you do.
Everything I listen to, you too.
Everything I like, you like.
Even though there's some common interest,
but there still something that we have nothing in common.
Which is
When I call you, you ignore me.
When I smile to you, you look away.
When I try to approach, you fly way.
When I like you, you didn't like me?
Is it that hard to face this,
REAL STAGE OF LOVE?
or
REAL STAGE OF LIFE?


Saturday, October 15

Hati Buka Mulut

Alhamdulillah, hari ni ada masa juga aku nak update blog. Dah lama tak update something yang best but tak tahu laa this time menyengat lagi ke tak ayat-ayat aku. Ok, biasanya orang tulis 'Bila hati bicara' tapi aku bosan dengan tajuk-tajuk entry yang agak puitis dan cliche, biasa sangat orang buat. Memang laa hati tak ada mulut tapi itu masih dalam kategori metafora ayat sastera. Errkk..aku salah ambil course ke? Hahaha

Hati Buka Mulut


Suatu hari, hati di sebelah kiri bahagian dada membentak sakit sedaya upaya cuba membuka mulut. Aku (bukan nama sebenar) terhenti dari melakukan kerja hariannya. Aku termenung cuba membaca apa yang cuba Hati ingin katakan jauh di dalam sudutnya. Mengelamun, pandangan kosong, tembus dinding yang ditenung mengalahkan sinaran laser.

Wednesday, October 12

#5 Wordless Wednesday



Wordless Wednesday (WW) | Visual blogosphere phenomenon.
A simple blog post featuring a photo which convey a message that speak for itself without using words.
Action speak louder than words. (^_^)V

Wednesday, October 5

Seyes unplanned!

Kalau orang lain sibuk dengan Wordless Wednesday dorang, lantak pi laa aku tak nak letak gambar hari. I want to break the rule! Hahaha... XD Nak dijadikan cerita, hari aku ada satu kelas je yang berbentuk ilmiah santai...yea right, kelas Technopreneurship yang sempoi, lecturer masuk tak ajar tapi borak2 cakap pasal real life situation in business. So segar juga laa masuk kelas dia, kalau dia mengajar suh buka nota buka buku, sah-sah mata budak2 ni pun tertutup.

At first, Miss R text aku tanya kelas sampai pukul berapa. Ok fine, kelas aku sampai 10.30am je.....kononnya nak pulangkan novel aku yang dia pinjam dari cuti sem yang lepas. Alih-alih, boleh pula dia lupa nak bawa. Ciss...nasib baik dia cakap nak belanja iced blended. Nice! Dah lama tak ada orang belanja aku ni, air pun jadi laa kan...bak kata orang, rezeki jangan ditolak! Hohoho X)) Lpeas kelas terasa berat lak kaki nak berjalan turun bukit melintas jalan raya ke DC tu, bila ada geng cakap nak pergi DC. Okayy, DC...here I come! Aku, Aainaa, Ariff and Yan. 3 kuntum bunga sekor kumbang tapi aku tak ada laa stay click dengan dorang. Aku datang DC sama-sama je coz lepas tu as promised aku ngedate kejap dengan Miss R dekat

Monday, October 3

Couple?

Selagi seseorang tu blm jd hak milik kte yg sah (nikah), kte msh tertakluk di bwh hak milik hak cipta terpelihara mak ayah kte. Jadi korg fikir2 laa, patut x patut korg patuh dgn ckp/arahan bf/gf korg tuh? Fikir logik laa which one is priority? Jgn bnde remeh temeh pn demi couple korg, fmly sggup tggl jaoh..slmt beramal :) - Dr. Love@CandyChipsmore
Above are my own quote

Dont act like a husband, when u just a boyfriend~ and dont act like a wife, when u just a girlfriend. Uh.. sakit mata~ (-.-)~~
kebetulan same opinion plak..huhu


credit to: Favim.com

Oktober sudah!

Diam tak diam laa...dah masuk bulan Oktober dah...
Wake me up when September ends!
Okay..dah end dah boleh bangun dah semua orang! Hahahaha

Ape kejadah aku nak buat bulan ni plak?
Oh ye..seblm aku terlupa..
maklum laa dah jd final year student ni,
memory aku byk abes kt fyp, assignments etc.

Aku dah menetap di kolej semula.
Fiuhhh~~~
After 3weeks, habiskan masa di jalanan.
Finally dapat kolej kan..kt Seroja.
Nak masuk last week lagi,
tapi class 8.30am-6.00pm je
balik umh pn aku da penat nk kemas brg.

"Seroja dgn Engine jaoh kot...."
Lantak laa nk kata jaoh ke ape..
asalkan dapat pun aku dah bersyukur sangat.
Tak ade laa jaoh sgt pn..
bas sentiasa ade, tak risau laa.

Hmm...nak wat ape eh bulan ni?
Ohh..next week aku dah ade test Fire!
Then esok ny tu ade program lawatan sekolah
"Step Up to UiTM: Exploring & Pioneering Engineering Profession"
Aku laa tukang bagi tagline blkg tuh..
amacam?
best tak? hahahaha
*perasan*

Lepas tu...lepas tu..lepas tu..
aku tak tahu!
Biar masa menentukan segalanya
Cewahhhh~~
sejak ble ntah ayat redha mcm ni
Lepas habis test nk kua tgk movie kot
pasni xdpt lepak2 sgt dh..
busy dgn fyp + Special topic's site visit etc
especially project utk designII nk ke fabricate kt workshop.
Untung lahhhh~~

Friday, September 30

Kelly Clarkson - Mr. Know It All


Mr. Know It All
Well ya think you know it all
But ya don't know a thing at all
Ain't it something y'all
When somebody tells you something 'bout you
Think that they know you more than you do
So you take it down another pill to swallow

Mr. Bring Me Down
Well ya like to bring me down, don't you?
But I ain't laying down, baby, I ain't goin' down
Can't nobody tell me how it's gonna be
Nobody's gonna make a fool out of me
Baby, you should know that I lead not follow

[Chorus:]
Oh you think that you know me, know me
That's why I'm leaving you lonely, lonely
'Cause baby you don't know a thing about me
You don't know a thing about me
You ain't got the right to tell me
When and where to go, no right to tell me
Acting like you own me lately
Yeah baby you don't know a thing about me
You don't know a thing about me

Mr. Play Your Games
Only got yourself to blame when you want me back again
But I ain't falling back again
'Cause I'm living my truth without your lies
Let's be clear baby this is goodbye
I ain't coming back tomorrow

[Chorus:]

[Bridge:]
So what you've got the world at your feet
And you know everything about everything
But you don't
You still think I'm coming back but baby you'll see

[Chorus:]

Mr. Know It All
Well ya think you know it all
But ya don't know a thing at all
Yeah baby you don't know a thing about me
You don't know a thing about me 

Sunday, September 25

.::LoVe ScEnE tRaGeDy [Part 9]::.

<<SCENE 13>>

Previously in LoVe ScEnE tRaGeDy [Part 8].......

C untuk cinta? Aku nak cakap C untuk 'complicated' boleh tak? Ehh..blog aku suka hati aku laa nak cakap C tu untuk Cinta ke Complicated ke haape...! Nak juga cakap cinta itu 'complicated'. Yeahh..apa kejadah pula nak cakap cinta itu 'complicated' atau dalam bentuk bahasa Melayu bakunya, cinta itu rumit. Fullstop. Apa yang rumit? Tak tahulah....kadang-kadang manusia tu sendiri yang merumitkan keadaan tu. Kadang-kadang juga, terdapat situasi yang menjadi konklusi kerumitan sampai Avril Lavigne pun buat lagu tajuk 'Complicated'. Okay, right I start talking crap. Let's move on....itu yang korang semua nantikan betul tak, fanz LoVe.S.t aku? Puihhh...bajet macam banyak sangat je kipas susah mati karya LoVe.S.t aku ni. EHh...nama baru laa, okay tu short form tajuk mahakarya dewata LoVe ScEnE tRaGeDy ni, LoVe.S.t!

[i]
Boy: Sorry awak. Saya dah ada orang lain.
Girl: Maksud awak? <buat-buat blurr, tak faham>
Boy: Hati saya dah dimiliki. So saya tak boleh kawan dengan awak dah. <muka confident habis keluarkan statement>
Girl: Huhhh??? <both in silence, watching each other eye to eye with big question mark on Boy's head>
Boy: I got someone else. Saya tengah cuba untuk dapatkan beliau.
Girl: Sampai perlu putuskan persahabatan kita? Macam tu? <garu kepala>
Boy: <tangan seluk poket belakang jeans> I'm so sorry. Saya nak tumpukan perhatian pada dia.
Girl: Semudah tu? Then, apa guna kita kawan selama ni? Sebab ada orang lain, awak tak nak kawan dengang saya dah? Ridiculous laa alasan awak tu.
Boy: Tak boleh. Saya tak boleh terus jadi kawan awak. Tolonglah faham.
Girl: Ishhh...tak fahamlah saya dengan awak ni sebab perempuan lain yang awak dah suka sampai kawan pun awak sanggup buang. Kejam!
Boy: Saya tak ada niat pun nak buang awak. Cuma bagi saya masa, please? 
Girl: <long pause> Okay, fine. Terima kasih sebab sudi fokus jadi kawan saya selama ni.<turn away leaving Boy with tears dropping>
Boy: Erkkkk.......<termangu sendiri macam kaki dipasak pada bumi kuat, melihat Girl pergi jauh>
Boy: (monolog) Awak, saya tak habis cakap lagi......sebenarnya, awak laa orang yang miliki hati saya tu! Sekarang awak dah bawa hati saya pergi bersama dengan awak..macam mana saya nak hidup tanpa awak?
Girl: (monolog) Doesn't he know? That I really love him since I have a crush on him? May be this is the end for me....ahhhh, peritnya! Sakitnya hati...dia tak nampak aku ke???? Sob :'(


[ii]
Boy: You...I nak cakap something dengan you ni.
Girl: Yepp...apa dia Boy? Cakap je laa.....
Boy: Ermm...personally boleh tak? You and me je? This is too public for me...hee~
Girl: Ehh? Sejak bila pula you nak private2 nih? Selama ni elok je you cakap dengan I kat public.
Boy: No..this time is different...may I? <hand sign, beri laluan 'ladies first' to make a move>
Girl: Hmm, okay. Kat sini boleh? So apa dia yang you nak cakap dengan I private sangat ni?
Boy: Arrr.........arr...ermm...aaa....
Girl: Apa dia?
Boy: Arr....macam ni....ermmmm.....<Gulppp! Muka pucat sikit maintain cool lagi> Macam ni, sebenarnya I nak cakap, I......you.....<jari telunjuk bergilir tunjuk diri sendiri dan pada Girl>
Girl: Ahuhhhh....<mengangguk perlahan> you..I...kenapa?
Boy:  Err..you tau kan I selalu sakat you? selalu usik you, sakitkan hati you semua tu.
Girl: Hahaha..iye, I noticed that. Tak apa, I tak ambil hati pun, I tak kisah.
Boy: Really? So you tak ada laa marahkan I ke apa-apa kan?
Girl: Hmmm..tak marah pun. I happy je you usik-usik I, kena sakat semua tu. You make my day what...hee
Boy: (monolog) Ada chance! So...isn't okay, kalau I cakap I suka you? Actually, selama hari ni I usik you bukan apa, sebab I suka tengok you marah. Sehari tak sakat tak usik you, tak lengkap hari I. Same to ypu, you make my day, Girl. I love you?? Okay, sorry for being so straight forward.
Girl: Whoahhhhhh..stop! You cakap apa tadi? You suka I? <sign language again>
Boy: Yupp...<angguk-angguk, geleng-geleng> I ada salah cakap ke?
Girl: Sangat straigt forward. I like it. But sorry? You boleh suka I but you tak boleh love I <making heart shape sign depan Boy> faham?
Boy: Tapi kenapa? Tak faham...tadi you kata, I like it, boleh suka tapi kenapa tak boleh nak love you pula? <kerut dahi>
Girl: <gigit bibir comel dengan muka simpati yang pathetic>
Boy: <Janganlah gigit bibir depan aku pompuan! Tau tak itu laa yang buat aku tertarik tengok kau, comel!>
Girl: You can't love me coz I got this! <tunjuk cincin di jari manis> I'm taken by someone. Kami akan bertunang tak lama lagi.
Boy: You tipu.....you mana ada boyfriend selama I kenal you. You tak pernah cerita pun.
Girl: Is it necessary untuk I ceritakan semuanya kat korang sebagai kawan-kawan I? Sorry, I memang rahsiakan relationship I dengan my boyfriend.
Boy: All right then. I'm sorry. I salah orang nampaknya. Anggap je apa yang terjadi ni tak pernah berlaku. Anggap je I tak pernah cakap dekat you. Ignore it. Sorry again. Good bye.


**PENGAJARAN: Cinta itu rumit. Sampai susah kita nak clarify status cinta kita tu. Tapi apa yang jadi batu penghalang masalahnya? Kita sendiri tak tahu bukan? Dalam situasi pertama tadi, Girl tak dengar habis oun apa Boy nak cakap, kurang kesabaran diri nampaknya Girl tu. Yang Boy pula kalau nak confess pun tak payah laa sampai complicated macam tu, buat pening Girl je. Hasilnya makan diri balik. Tak perlu kreatif sanagat dalam meluahkan perasaan kepada pasangan korang. Boleh tu boleh untuk variety kan, kalau semua trend sama je nak confess kat awek bosan juga kaum-kaum Hawa semua ni dengar. Tapi kreatif berpada laa jangan sampai complicated macam tu, habis putar belit alam ni kau buat wahai jejaka teruna duda semua. Hahaha. Dalam situasi kedua pula, tak tahu laa nak kategorikan macam mana. Cinta tak kesampaian? yeah...mungkin itu yang lebih tepat. Then, apa yang rumitnya? Rumitnya, bila kau cintakan seseorang yang status dirinya kau sendiri tak dapat nak kenal pasti, lepas tu confident je confess kan? kannn...? tapi tak salah pun bagi aku nak confess ni, confess je laa..and being straight forward macam Boy tu kena tengok keadaan juga, ada orang tak kisah, ada orang boleh mati terkejut dengar kau confess tiba-tiba, ada juga yang mau gelak guling-guling dengar kau buat macam tu. Yes, confessing your love also complicated sometimes. Complicated sebab kau kena sedia dengan keputusan kebarangkalian yang 50-50. Nasib laa..untung sabut timbul, untung batu tenggelam. Once rejected jangan nak feeling down to earth tahap masuk perut bumi, walk straight and look up. There is still someone right for you waiting in front, peepz!

Untuk LoVe ScEnE tRaGeDy series yang lain klik SINI


Monday, September 19

Serenity

Stress mode this few weeks
even though it's only my 2nd week of new sem
but a bad start for me
just because of this one major issue.
I don't know how to explain?
I don't know who should I talk to?
Only Allah and my Bunny know me well, how I feel.

I would sit here for hours and hours
beside the river watching and observing the surrounding.

Same thing to do here
It's more peaceful for me to be here alone
to calm and rest myself for few days maybe weeks too!

Really hope to get out from this awkward situation A.S.A.P!
Set my goal now to save some money
I want to fly away from here
searching my own serenity and tranquility place to calm myself.

Thanks for those who alway be my side.
Who understand me well.
Who care for me till now.
Love you all :)

Sunday, September 18

My 17th September

Okay. yesterday I went to KL again.
It's my 2nd trip to KL this week after PECIPTA2011 at KLCC.
This one was special invitation from Cik R.
Ok..shut up! I know I've change in form of shape..
getting chubby again.
So what? I don't care of my weight...HAHAHA! :P

Early bird arrived at 12 noon.
Venue Cik R house with Fatimah

With Tuan Rumah.Thanx for inviting us :)
Sedap your mom masak! mcm mkn kt kedai hehe

In LRT from Wangsa Maju to KL Sentral
Start to pack during evening.
When future engineer in the train, we do observe everything!
You know what engineer mean right? :P

While waiting for my 1st bf, Ayah to fetch me.
I saw this two very young girl, still in school I think.
Style habess dowhh...bajet hot bajet sexy!
Badan straight je pun bukan glass curve nak show off!
Budak-budak zaman sekarang, JANGAN TIRU AKSI NI.
Mauu juling mata opah atok kat kampung tengok..Muahaha

WAITING MOMENTO @ KTM Shah Alam
Kasut burruk yang uzur tunggu masa dibuang.
Ohh myyyy......

Friday, September 16

1st week in Final Year

12 Sept, Monday
Cousin aku ta reti nak senyum mcm mne dh
ble tgk bday cake dpn mata
1st day class in new semester as final year student, my 1st special topic class - HVAC Systems. Classmate again with Tajul Afiq, Hanafi, Fuad, Hafiz etc (clzmate sem1) after 3semester we've been seperated. tetbe teringat kenangan masa freshie dulu, aku dengan Timah tak suka sangat kot few budak dalam geng ni. Yelaa..tak kenal maka tak kenal kann? Dah kenal, okayy je dorang semua. Flash back those time, rasa cepat je masa berlalu, tak sangaka dah final year. Keterujaan dalam keterpaksaan hadapi dengan FYP. Unfortunately 1st class in 1st day was cancelled. Lecturer semua meeting. Padahal namapka dah timbalan dekan kat dalam bilik seminar depan kelas, dalam tu ada ramai lecturer. So datang fak petang-petang for free je r tak belajar.

That night, pergi rumah nenek kejap celebrate birthday cousin aku, si budak kecik tu. Exactly sesampai kat rumah, mak baru buat last touch dia on top of her homemade birthday cake. Yupp, my mom love baking tapi tak sehebat baker's king cerita korea tu. Harap rupa kek tu je r cantik tapi rasa tak sesedap Secret Recipe laa..jauh sangat rasa tu. Huhuhu.

13 Sept, Tuesday
MY class was most packed on Tuesday! From 8.30am till 6.00pm. Free pukul 10.30am-12.20pm only. Supposed that morning aku ada kelas ENT (Techoprenuership - subjek part8 yang aku tarik awal), aku tak masuk pun sebab sibuk ke hulu ke hilir dari Melati-Mawar-Melati berjam-jam nak settle kan rayuan kolej. Tapi hampeh macam-macam rumours ada that day. Hari yang paling memenatkan and it's worthless! Siyes! Aku penat dan sangat serabut, hampir stress dalam keadaan ni. Luckily, lecturer IM (Industrial Management) tak masuk last class tu so dapat balik awal sikit, no need laa nak tunggu pukul 6 tu. The best part is kelas special topic - Fire Precaution aku dengan Prof. Ow, dah dapat 1st assignment. Terbaik! 3weeks duration of assignment cover 6hour lab yang sepatutnya on Friday. Yahooo! Gler best assignment Prof. Ow ni, macam CSI agency dah rasanya kena jadi penyiasat. Aku sukaaaa!

Tapi bila aku menjejakkan kaki dalam kereta je mata aku mula rasa berpinar ditambah silau matahari petang, pening juga laa..aku terus senyap je tak banyak cakap pun sepanjang jalan balik rumah dengan ayah. Kat rumah pun aku senyap, balik terus mandi, rehat-rehat, makan tidur. Tak ada mood dah penat sangat rasa, may be effect dari mood swing aku yang stress pasal kolej juga.

14 Sept, Wednesday
PECIPTA2011 at KLCC - Big programmed organized by UiTM itself, collabrated with others IPTA too. Seawal 8.00am kitorang bergerak ke KL from Mawar. Okayy..abang bas ni emo pula bila kitorang tak ada PIC and tak tau pun jumlah yang akan naik bas ni. Honestly aku pun agak bengang juga dengan pihak yang menguruskan flow benda ni yang terima arahan dari pihak fakulti. Early registration yang tak ada effect dengan attendance kitorang dalam bas tu. Cakap ramai budak FKM nak pergi tapi dorang semua pergi dengan transport sendiri. Dah macam aku pula PIC sebab orang yang tau detail benda ni boleh pula forward no.bas dengan contact number driver bas tu lepas aku dah call dia pagi-pagi tu. Mana aku tak call, abang bas dah hangat! Why laa dah ketuk baru nak bagi information macam tu? 

Turun bas konon nak tanya abang tu balik pukul berapa and tunggu dekat mana memandangkan tak ada PIC yang serba tahu ni. "Korang balik laa jalan kaki...! Lecturer korang pun dah buat taik dgn aku.." Wahhh..gler kerek abang ni. Salah kitorang ke kalau lecturer naik bas dengan kitorang pun lambat. Aku rasa ada masalah information laa dalam kes ni. Orait..forget it! Dah sampai KLCC dah pun. Program dekat hall 4&5. Actually Cik R dah pernah ajak aku jadi urusetia program ni tapi tarikh dah buka sem aku tak boleh laa nak accept job ni. Serious, aku memang nak join benda-benda program macam ni. Rindu kot dengan program. Awal lagi pameran pun belum start, take a walk dulu dekat taman then kaki kitorang termasuk pula kat dalam Suria KLCC. Mula-mula niat nak jalan-jalan je sementara tunggu pukul 10am, alih-alih we enjoyed breakfast special pula dekat Mc'D dulu, Terus ada yang Subway, tersasar terus bila sampai dekat TGV.
Syura & Aainaa : Subway mode
Sopie Sarman & Arif Najmi: Breakfast special sharinggg
*Girls mkn byk & Guys mkn sikit*
Long discussion depan tu discuss nak tengok movie apa. Movie petang memang tak sempat, kitorang pun tak nak stuck dalam traffic jammed kat KL ni. Two movie, two group devided. Contagion vs Hantu Bonceng. Aainaa, Opie, Arif & Syura tengok Hantu Bonceng. But aku ni dah laa tak minat tengok movie cerita melayu, rasa rugi tiket je tengok sound effect tak best picture quality kurang. So aku join dengan Seha, Abg Long and his friend, Luthfi and Yan tengok Contagion. Before movie start lawak je ada sorang member aku ni sedap je kaki dia masuk toilet opposite sex. Nasib baik aku tegur, kalau tak malu je kantoi. Sejuk beku terkaku kitorang dalam movie tu sejuk sangat aircond! Sesejuk cerita Contagion tu juga... Bhahahhaa..aku suka tengok ending dia, part kelawar makan pisang, babi makan sisa kelawar. Moral of the story jangan makan babi, jangan sentuh muka sebab dalam 1saat manusia akan menyentuh muka sendir 3-5 kali. Jude Law keluar sikit-sikit je....

After 2hours movie baru kitorang back on track to PECIPTA. All IPTA and several IPTS involve in the exhibition, also from schools like Sri Aman, Seri Bintang Utara, Alam Shah, Teknik KL, Tuanku Munawir etc. Budak sekolah pun dah pandai buat projek macam budak universiti. Hebat! Tak sangka projek yang bakal aku join for further imrpovement dengan Dr.Low pun ada sekali. Projek berkaitan dengan Mechanical tak sebanyak projek biomed and appiled science. Banyak juga informasi dapat, pengalaman. Presenter tak ada, kitorang buat discussion sendiri pasal projek orang tu. Bantai gelak je aku rasa presenter kat booth UTeM tengok kitorang membebel pasal sistem parking yang ala-ala kat Sunway Pyramid tu. Tak sempat nak discuss setiap pelusuk projek universiti lain, Member dah call suruh naik bas balik, abang emo dah sampai. Baik laa..

15 Sept, Thursday
Paling awal sampai fak hari ni, 7.55am padahal kelas aku 8.30am. Selalunya waktu macam ni kat kolej dulu aku baru nak pergi mandi. Cool right boleh bangun lambat. 8.20am pergi kelas pun sempat je sampai. Kolej depan fakulti je. Still kelas IM pagi ni lecturer tak masuk, melangok laa bergelak ketawa dekat wakaf/open air dekat level 3 blok 3 engine tu. Pukul 11 as been promised, short meeting dengan Dr.Low, future supervisor for my FYP. InsyaAllah. Ehh..bukan dah comfirmkan ke tadi? Ohh...tajuk projek yang belum comfirm next week kena meeting dengan otai-otai master pula pasal projek. Kelas design II tengah hari dapat lecturer tua yang sempoi, tua bukan sebarang tua, tua berisi ni banyak celoteh, Dr. Dahalan. "Rugby is played by gentlemen that play rough but football are played by gentlemen that play rowdyOkay, lecturer best tapi orang dalam kelas pula tak best sangat. majoriti budak lepasan diploma even 1batch tapi tak tahu kenapa aku tak boleh nak in snagt dengan dorang. Ke dorang yang tak suka nak into budak lepasan matrik/asasi macam kitorang? Sabar je laa..siap sekelas lagi sekali dengan mamat-mamat Gay kaki meraba member duduk depan aku dengan Timah. Exactly depan! macam masa kelas control hari tu. Aku pandang Timah, Timah pandang aku. Adouhhhhh~~

Abg ni mmg bajet artis ck8 mentang-mentang blk Korea. hahahaha
Dua jam berikutnya sesi bergelak ketawa menggila dengan Yan, Luthfi dan Mila. Naili dengan Wandi senyap sikit tak sekecoh kami. Tengah hari bukan ada orang pun melepak kat port rasmi kitorang. Ehh..silap..tu Luthfi's teritory, orang baru balik Korea practical Oppps! Sorry Luth, kalau kau baca ni. Next week last aku bahan kau pasla Korea okayy..pastu tak dah..hehhehehe. Yeye laa aku dengan Yan golek-golek dekat surau lepas Zohor, meregang otot nak tunngu kelas pukul 4. Alih-alih aku masuk kelas HVAC petang tadi, cancel lagi. This time dapat info, nest week baru start kelas HVAC. Lecturer ni pun kenapa tak bagitahu awal-awal? Tampal laa notis ke apa-apa depan pintu, tak ada laa kami budak baik semua ni tunggu.

Itu laa dia ceritanya sepanjang minggu pertama final year aku ni. Minggu serabut aku! Kolej oh kolej...please please please, harap-harap aku buat rayuan lagi sekali ni nanti dapat laa. Tolong laa aku tak kaya laa nak sewa luar, Kalau kaya tak ada laa aku nak merayu-rayu nak sangat duk kolej ni tauuu...!

Tuesday, September 13

For You From Me

For You
I used to be like you.
I used to be loving you.
I used to be waiting for you.
I used to be happy for you.
I used to be care for you.
I used to be hoping on you.
I used to be count on you.
I used to be dream of you.
I used to be have a crush on you.
I used to be to smile when I hear from you.

Now, may be I was wrong to have all this on you.
Coz you never have the same thing on me. 
So why I should keep it for you?
I set you free now.
If you come back for me in future,
then we were mean to be for each other.

From Me.

Sunday, September 11

Summer Break [MaLaiSeeYa Version]

Haishh..haishhh..kacau daun laa..serious i can't do anything when someone arounds me. Aku bru nak amek mood update blog cikai nih...mak plak masuk terjah bilik. Choyyy~~ abes laa rahsia kerajaan nanti..tak tau ke aku ni perisik profesional negara? Hohoho *in ur dream!*

Sekolah dulu suka tengok cartoon ni..every Sunday on TV3.
Agak-agak watak mana satu sesuai dengan aku? hahaha
Finally, summer break versi Malaysia has to come to an end. Lepas 4 bulan bercuti sakan..ehh, aku cuti 3 bulan je. Esok semester baru pun bermula. I can smell new book, new pen, new raya clothes and shoes too! Hahaha..new spirit also! Hmm..hmm..4 bulan cuti lama tuh, kalau orang pregnant pun perut dah besar tu, yang dah bersalain pun ada. Apatah lagi kitorang yang practical tak masuk kelas 10 bulan. Lecturer ada anak baru pun tak perasan tauuu..hahaha

For the first time kan, KPT tetapkan summer break macam ni. Macam laa Malaysia ni ada musim panas, hari-hari pun panas je kot Tropicana Malaysia Khatulistiwa ni. Apsal tak cuti je the whole year summer break? Ahaha...ingat lgi mula-mula dulu dapat tau macam bengang gak. Apsal lama sangat cuti sem ni? Gler bosan kot cuti lama-lama, untuk orang yang bermalas-malasan may be syokk laa cuti lama-lama. Tapi untuk aku no wayyy laa..tepu otak aku je cuti lama-lama ni take time kot nak warm up balik system nak run balik as usual. Final year ni lagi laa kena kerah otak untuk idea-idea baru projek nanti.

Lepas practical on April, bercuti sebulan dekat rumah. Take time to rest, waktu kecederaan to recover mood kerja and belajar. On month of May aku buat intersesi (short course/short sem) sebulan gak laa sampai Jun. Sebulan je menghilangkan diri dari Shah Alam then i came back for class for 1 month. Alhamdulillah terisi juga ruang cuti aku belajar balik kejap. At least tak ada laa tepu sangat otak aku kann..kannn? Tepu dengan engineering and calculus equation laa kot...mati laa saya kalau lecturer tanya teori etc mesti kena tmebak kalau tak dapa jawab. "Awak ni dah final year pun tak boleh jawab soalan fundamental macam ni? Dah blaja lum sbjek ni dulu? ishh3" *shoot*

"You better prepare to answer my question or I shoot you!"
Jangan lecturer aku gler macam ni dah laa...
Habis exam intersesi, 1 paper je pun..helowww~ 1 paper pun killer subjek gak untuk final year student okayy..4 crdt hour lagi kalau tak lulus memang drop teruk laa pointer hujung sem. JeEzz..I passed that paper with not so flying colours yang plus plus with star laa..but okay laa untuk first timer yang amek sbjek tu. Then sambung balik cuti 2 bulan. Menetap tetap sebagai penghuni tetap rumah pagi petang siang malam. Nak keje part time, memang susah laa pelusuk rumah aku yang ala-ala country side ni untuk dapat public transport. Nak buat macam mano lesen pun non-adowww...nak buat lessn blaja drive pun duit non-adowww layiee..keno kumpol laa dah kejo nanti..ehh, apsal cakap mcm nogoghii lak ni? bukan nihongo yerpp  :P

Still remember fresh in mind macam mana cuaknya aku bila ayah balik dari klinik gtau aku, mak masuk ward! What derhhh...? Actually tak ada laa cuak mana.....aku macam dah boleh agak dah benda tu...hujung bulan 6 yang lepas, mak aku ni gatal nak pergi sangat klinik kerajaan kat tempat aku nak check darah tinggi kononnya nak dapatkan ubat free laa. Nak wat camne...ubat makin mahal sekarang, ubat mak aku bukan sejenis je..berjenis-jenis dalam bekas ubat dia. Budak-budak tengok mesti ingat gula-gula. Hahaha. Dengar sangat macik aku cakap, klinik tu okay, pesakit macam mak aku yang dah biasa makan ubat mesti doktor faham tak akan hantar wad kecemasan punya.

Macik dgn pak long aku pernah masuk wad kecemasan gara-gara darah tinggi angkara penyakit keturunan..Nee Nooo Nee Nooo ambulans hantar kauuu...So bila ayah aku balik tanpa mak, i already aspected, "mak masuk wad?" sedikit risau dalam hati tapi muka nak cool je. Kalot juga laa aku yang tengah kemas almari kat bilik, kemas baju mak aku lak nak bawa pergi hospital. Doktor kat klinik kerajaan tu memang kecoh...darah tinggi mak aku naik sikit pun sibuk nak hantar hospital bagai. Sampai hospital bukan buat apa pun..bagi ubat suruh baring je nak pantau kadar tekanan darah tu. Lastly mak aku kena balik juga tak jadi masuk wad pun. Huhuhu..haru juga bila ingat balik.

Bulan puasa tahun ni pun okay best dapat buka puasa free kat rumah je disamping kelurga bukan lagi dendang perantau kat kampus. Yang tak meriahnya tak ada kawan-kawan sekali buka puasa dengan makanan yang best-best kat tasik or padang rumput hijau kitorang. Dalam tempoh cuti ni juga dah few times mak aku buat chicken chop sendiri lepas aku find out satu produk sos untuk chicken chop. Naik muak juga laa makan bila mak aku dah gian asyik nak buat chicken chop. Hohoho..yang peliknya part sos je mesti aku yang kena settlekan padahal tambah air panas je didihkan atas api. Burppp~ oOopss! sorry bau ayam lak..hikhik :P

Raya raya Raya! cheitt dah lepas raya baru merasa kuih raya homemade..day before raya aku sorang-sorang jadi buruh kasar berishkan rumah and berkemas-kemasan. Tak ada langsung kerja macam pompuan kan duk dapur buat kuih..huhu..so not me nak melekat kat dapur tu kalau bukan mak bising suruh tolong. Heyy..at least i help okayy. Nak handle sendiri memang tak laa..mak selalu tak bagi tolong, biasa laa orang tua rimas ada assistant yang lembap macam saya ni =.=' kurang cekap. Haii...near 10years merantau je jarang kat rumah macam mana nak tau terms dapur yang mak aku guna, pastu aku juga yang kena bebel balik. Haishh..tahan je r telinga ni. kadang-kadang tu terlepas gak kata-kata tak puas hati. Sorry aku memang cepat panas, also cepat sejuk. No worries kalau aku termarah sesiapa yang berkenaan tu. Marah aku marah bersebab. Tegas aku tegas bersebab. Tolong bezakan tegas dengan garang ye adik-adik, abang-abang, kakak-kakak semua :)

Now is about time for new semester. Will begin officially tomorrow (12 Sept 2011), everyone....! good luck yawww...all the best..set ur goal n bare in mind. Jangan lupa diri lak bila duit PTPTN/JPA dah masuk ni nanti joli katak sana sini. Jangan ingat elaun PaMa can settle everything down okayy? Ingatlah penat PaMa kita cari duit tau..senang-senang je kita nak joli duit dorang. Suruh belajar laa bukan lagho terOVER. Yess..sometimes kita kena spend time untuk diri sendiri for leisure tapi bukan laa everyday every week. NI kolej pun aku tak dapat lagi, first week new semester ni serabut laa aku. Kena ulang alik dari rumah je nasib baik permenant driver (my daddy ada je kat rumah). Harap-harap waiting list rayuan aku tu diterima. Ada laa bilik kosong untuk aku..Aminnn~ (kalau korang 'amin'kan lagi banyak pahal korang dapat sbb doakan sama-sama untuk aku..tqvm! Hee~)


Sudah, mak aku excited pula nak buatkan birthday cake untuk cousin aku si Pinky Freak tu...tadi dah belikan candy bentuk love kot. Ni nak buatkan kek pula? Malam esok nak buat birthday party dia yang ke-3. 3tahun je....huhhh~ *bau hangus kejelesan diri melanda* Birthday aku hari tu tak ada pun nak excited macam ni :( Siap lupa lagi birthday aku bila, she thought 1day after actual date. Makkk! sendiri beranak pun lupa ke? Yelaa beranak sekali je kan anak satu je mana nak ingat sangat, ditambah lak hormon-hormon menopause yang ada. Haishh...even 1day after my birthday baru mak buat cupcake celebrate birthday aku as her apologized. Sedikit sebanyak terasa tersentap touching laa juga aku kejap. First time ni lupa. Sob3 T.T Betul laa orang cakap, orang yang nampak cekal dan tabah, happy kat luar ni, dalam hati dalam diri dia sebenarnya sebaliknya. Hanya Tuhan dan tuan badan je kanal diri dia. Hurmm..hurmmm..

Esok aku ada satu kelas je petang pula tu from 4pm - 6pm, HVAC Systems. Jom blaja pasal air conditioning. Weee~ cool to be cold. Ahahaha. Lenjan laa my daddy, pagi hantar mak check darah tinggi, petang sikit escort aku pergi class, malam nak pergi rumah nenek pula? Tu pun kalau dia baik hati laa mood ada baik nak drive malam tu. If not say bubye je aku membuta untuk next class on the next day. Ffiuuhhhh! My class are going to start! Let's get it started! Yeahhh~