CC's Customer

Friday, May 20

Movie Date | POTC 4

May 19, 2011

Second day of class,
ehhh...hari kedua kelas!
Ada orang tu komplen aku ni dalam blog asyik guna english JERRRR...
Nak buat macam mana?
Dah lumrah aku suka mixed up bahasa
BM boleh, english boleh, mandarin boleh..semua boleh
kita kan 1 Malaysia! :P
HAHAHAHA

Abaikan apa orang nak cakap
ni blog aku so ikut suka style penulisan aku lah kan?
okay, sambung......
hari ni hari kedua kelas,
semalam aku dah download lecture note dari i-Learn
tapi celah mana lak aku nak print dah malam-malam kat kolej ni kan?
So, aku just review sikit before pergi kelas petang tadi.
Mathematical Review ----> Laplace Transform

Yeay!
Aku tak ingat dah!
Bagusnya kau Noorie...baru setahun kau tinggalkan Laplace
sekarang dah lupa?
Tapi bila lecturer buat review balik macam ni,
at least there is something I refresh back.

Hari ni aku sampai kelas awal gila kot.
Orang kedua datang kelas,
cepat-cepat aku cop tempat 'hak milik kekal' yang dirampas semalam.
Sorry dude! It's mine again today! :P
All right, that's enough about class.
Tak bertepatan sangat dengan tajuk ENTRY hari ni lak.

Lepas kelas tadi,
aku terus jalan pergi bus stop Mawar.
Tunggu someone pick up aku.
Actually benda ni dah plan dari last week lagi.
Unexpected pun untuk aku setuju.
Yelaa..aku memang tak TOLAK kalau orang ajak tengok
Capt. Jack Sparrow a.k.a Johnny Depp!
Dari semalam aku dah pesan awal-awal suruh member aku ni,
pergi beli tiket awal untuk elakkan FULL HOUSE.

Suppose to be ktorg keluar bertiga,
memandangkan macik yang seorang ni
kejap ada kejap tak ada untuk aku contact.
So it consider bubye je laa kehadiran dia.
Tinggal laa aku dan cik Pnut Martin je berdua menyusuri 
Padang Jawa-Andalas-Bukit Tinggi.

Hector Barbosa, Angelica, Jack Sparrow & Blackbeard
Show time POTC4 --> 7.30 pm
Sampai Bukit Tinggi around 4.40 pm.
JJCM (Jalan-jalan cuci mata) dan makan.
Borak-borak, gelak-gelak, gossip-gossip, komen-komen
komen?
Ahahhh..aku dengan member aku ni partner pengkritik fesyen semak mata
From head to toe
kalau ktorg tengok rasa semak dan serabut
mula laa keluarkan pendapat masing-masing.
KRITIK.
Maaf sesiapa yang ktorg keritik senyap-senyap tadi.

Aku lagi suka tengok gaya budak sekolah yang selekeh.
Bukan selekeh sangat tapi....
They are more simple in style.
Just a simple T-shirt with jeans
Rambut ala-ala pony tail je
Muka tanpa make up
Nampak pure natural.
-NAIF-

Now baru masuk panggung 1 seat F8-9
"We don't need destination but the journey" Capt. Jack Sparrow
Hence,
the journey begin to the Fountain of Youth!


Jack Sparrow kehilangan kapal Black Pearl dia
since POTC: At World's End.
Hector Barbosa yang bawa lari Black Pearl dia.
Pembuka cerita dimulakan dengan perbicaraan mahkamah ke atas
lanun-lanun ni semua dekat England.
Asisstant Jack, Gibbs didakwa adalah Jack Sparrow.
Lepas tu? 
Jeng Jeng Jeng
Jack Sparrow & Gibbs dapat larikan diri dari England.


Tak nak cerita lebih
Korang kena pergi tengok sendiri kat cinema
Baru la berbaloi bayar tiket mahal
tengok kat screen besar
sound effect yang mantap
Terasa macam berlayar atas kapal Revenge milik Blackbeard juga!
Tujuan pelayaran semua nak berebut immortal life
bila minum air dari Fountain of Youth.
Syaratnya, dapatkan dua gelas dari sebuah kapal yang dah hilang 200 tahun dulu,
salah satu gelas kena dicampurkan setitis air mata ikan duyung.
Dua orang kena minum bersama,
where one of the drinker will die and the other one long live.

Jack Sparrow work smart to steal the glass, he make his own move very well!
Hot mermaids that act like vampire, you may fall in love with them but scary at same time.
Only Syrena the one who nice.

5 comments:

alif haris said...

jom2 tgk muvi .. hehehe ..
btw ,, singgah2 la sini ye ..alifharis.blogspot.com

Muhammad Amin Noorjohan said...

orang ketiga tu aku kan? kekeke s0rry sbb xdpt datang ;p

NuryBella said...

alif - insyaAllah will visit yours :)

amin - ketiga? jap..kau macik ke?curious....hohoho..amin g la tgk pirate! BEST!

piouspdosh said...

ceh! nak kate i la tu duk komplen BI je..haha

NuryBella said...

piouspdosh - Hahaha XD terasa ke? wuekkk :P