CC's Customer

Wednesday, January 18

Chapter 7 of 8 FKM

Today (18/1/2012), officially the end of final battle in examination for me...errr, and my 3 other friends too. So, proudly to announce that we don't have final exam on next final semester. Ngeh3~ Just Like Heaven! Neyhhhh...tak ada laa heaven sangat coz everyone pun akan sibuk dengan FYPII pula.  To me....? Homaaaaiiii...belum habis lagi satu exam, as I mentioned in previous post I think, I already done my preliminary testing so that I can present something extra for further understanding of my project to the panels. Yeahh...it's not really the end of Chapter 7 of 8. It only fully come to an end this 25th January, after the FYP1 presentation.  

WE ARE ON TOP! <top of TES tank>

HVAC site visit @ UiTM Puncak Alam

NERVOUS!!! *gasping* Auwww~ nak cakap apa ni time present nanti...??? But thankful dapat SV yang sangat baik and caring for our goodness. Awal-awal dah suruh buat preliminary testing, mintak slide dia nak check then suruh rehearse depan dia sebelum present depan panel. Some people said, "Untunglah...dapat SV best, dapat guide..." Ahahaha...ohh yeahh memang untung lah kot sebab dia 8 tahun lebih muda so tak rasa segan sangat sebab boleh dianggap macam abang-abang je but we respect him to have a title of "Dr Ing" in front of his name at a very young age. Oopppss! dengar cerita dah ada girlfriend yang tengah further dekat US. Wow~ kenapa laa dia tak kahwin lagi? Kalau tak boleh kitorang mintak angpau dari dia this coming CNY (Okay teringat Seha Haris pernah taip CNY as "CYN" and kena perli oleh kami yang sengal, konon rindu dekat Abg CY, which is our FYP supervisor here...hehehe). Hahhh...hope everything gonna be smooth after this so I can end up this Part 7 life. Yeayyy...!! Another 1 semester to finish my study, lepas ni boleh grad dah..yup..yup..! sidang konvokesyen ke-77..insyaAllah will be mine..aminnnn~


Study group time intersesi May-June 2011
Anyway and any how I would like to thank those who close to me..who support me..who help me a lot in this semester. Since we already gone through this hardship together...pening sama-sama, serabut sama-sama, lapar sama-sama, merepek sama-sama..gila sama-sama..oh rasanya hampir setiap waktu kita memang gila kot..To @SehaHaris @BridgettSmile @Matluthfi89 @piouspdosh @Fadzidzul @HamitafItis @IrfanMohamad @SopieSarman @TajulAfiq (some bukan nama sebenar....) and too much to be mention here as appreciation from me. Thank you guys...! We have been through all this together for this semester, for all those moment masa study group, discussion, teamwork etc..semuanya untuk mission impossible completing our study with success. Terharu sebenarnya bila walking down the memory lane back remembering all this. Sedar tak sedar, this is my last time dapat study group dengan korang ramai-ramai, bersusah senang bersama untuk final exam. Just want to wish you guys, ALL THE BEST for next semester exam pula! I will try to help you all with whatever I can. *promise* :) Lepas ni tak ada dah study group untuk final exam dengan korang, study untuk test je laa kot tu pun kalau sama kelas. (Okayy..ayat nak sedih lak ni...sob3)

Macam-macam kita dah lalui sem ni...ingat lagi awal sem hari tu pergi PECIPTA2011 sama-sama by faculty kat KLCC tapi kita melencong pergi tengok movie dulu. Jahatnya kita...tapi tak ada laa jahat sangat kan? Sebab kita gunakan masa yang ada secara optimum. Fair laa half of the duration given pergi melaghakan diri, half lagi sesi kumpul ilmu. Huhuhu..then unplanned outing pergi tengok Johnny English, pergi makan dekat ChicKing, pergi tasik makan aiskrim with real Rainbow lepas tepu study dekat fak, jalan-jalan keliling tasik sambil cuci mata..Ahaha..I admit yang ni banyak spend time dengan "pseudo-family mami dedi n anak tiri" version. Jangan salah faham ni just gurauan semata-mata, bf orang kot, kitorang pun selalu bahan dia pasal awek dia...keh3...When Korea meet New Zealand, hybrid jadi Northern Malaysia. LOL *sorry dedi! :P
Can you see the RAINBOW? Focus on hte center :) *nice*

PECIPTA2011 @ KLCC

My FYP preliminary testing
Kerenah dalam lab masa buat preliminary testing for FYP dengan Seha, merepek-repek dalam kesejuk-bekuan (Tak ada dalam Kamus Dewan! Hahaha..apa laa BM aku ni teruk sangat) melayan kerenah SMA wire yang suka menggedik. Lain diameter of wire, lain sample of wire akan ada pe'el tersendiri. Penat laa nak set up balik nak fix kan length of wire...nak dapat reading untuk data pun payah. Berpinar mata, layu mata duk tenung data yang kelur berderet-deret dalam komputer. Maka mula laa keluar lagu-lagu berunsur In The Club, menari-nari dalam lab yang tak ada orang (okayy...tipu lagi nih..ada je technician dalam bilik dia and akak abang postgrad dalam bilik satu lagi). Hope dorang tak nampak laa apa kitorang buat dekat luar tu. Ahahaha..sabar je laa abang long duduk dekat belakang tersenyum sinis dalam hati gelak dah kot dengar kitorang gosip-gosip, borak-borak, menari. Tak fokus dia study kat belakang. Hurmmm...three days we spend time together in that "bilik mayat" (senior lain yang panggil nama lab tu), tu baru 3 hari belum lagi sem depan berapa hari pula tak tahu lah...this can drive us more crazy like a mad scientist. Huhuhu.

Alorr...sedih lak habis sem7 dah at same time tak sabar nak grad. Ouhhh..sayangnya...I gonna miss all this lepas grad nanti...Eceyhhh, gaya cakap macam nak grad esok je..padahal ada satu sem lagi. Okay my beloved friends and darlings, insyaAllah jumpa lagi after CNY nanti untuk viva, jumpa lagi buka sem baru nanti and jumpa lagi those yang akan ada Project Management Course (PMC) certification program this 30th January until 24th February. :)Wee~~~ Early HAPPY HOLIDAY wish to everyone! *hearts*

2 comments:

piouspdosh said...

ok, fine! walid takde kt pseudo family..

NuryBella said...

x payah nk tacing sgt laa .... huhu