CC's Customer

Monday, April 2

Minggu Makan

End of March..yeah, last week for month of March. Hari-hari pun makan kat luar. Minggu makan, minggu masuk air, minggu gler. Mana tak ny...tengok je listing aku kat bawah lepas ni...

Isnin (26/3)
strawberry, passion fruit, chocolate & grape
Kelas half day je..nak masuk bengkel sambung projek belah pagi pun x sempat..ade plak member ajak keluar makan. Ingat nak lunch area dekat-dekat je..which I thought Shah Alam je..but them drive sampai ke IKEA plak. Dah nampak location tu, sendiri boleh fikir la apa menu best makan dekat IKEA tu kan..no need to mention dah kot. Yupp...meatball time. Promotion price 20 balls for only RM16..berbaloi la makan 2org share 20 meatballs. Dah kenyang tu jalan-jalan (proses menghadam makanan dan membakar kalori) la area The Curve, e@curve, Ikano Power Centre semua. Nasib baik laa One Utama tu jauh sikit nak berjalan.

On the way balik Shah Alam, singgah plak Empire Gallery Subang. Huhh..honestly tak ada pape pun yang menarik pasal Empire tu. Kalau gaji bulanan kau RM10K above memang elok sangat la hari-hari nak shopping kat situ. Kedai semua spesis butik-butik je..branded..restoran pun mostly high class. One thing menarik pasal Empire, lapang! Ye aku tau itu bukanlah sesuatu yang menarik sangat. Lapang orang tak ramai, may be sebab weekdays kot. So tak rasa serabut jalan-jalan dalam tu. Then, we are having high tea session at T Forty Two. Kedai ni cantik juga laa..kat belah dalam ada butik, so it is a boutique concept cafe. Yang nak santai-santai minum kopi./teh boleh duduk dekat luar. Ohh aku rasa la sikit red velvet cake member aku order, worth it la mahal pun, kek die sedap! ^_^ Aku pula order latte dengan macaroons.

Selasa (27/3)
FYP punya pasal....
Rezeki murah petang tu. Baru balik dari bengkel siapkan milling. Seharian tak makan, balik bilik lemau gler, baring-baring kejap, online. Tiba-tiba ada plak insan berhati mulia ni call ajak makan. 10 minit lagi orang tu sampai nak fetch ktorg baru die call, dengan peluh-peluh tak mandi lagi, aku bersiap je la mana yang dan petang tu. Abaikan...semua yang keluar makan tu pun mostly baru habis kelas petang, belum mandi juga. Hahaha..ye seterusnya, pengangkutan bertayar empat tu meluncur laju ke Seksyen 13. Pusing-pusing dah dekat maghrib ni, stop dekat Tupai-tupai sebab dah siap buat reservation. Yeahhh..makan steambot orang belanja! Alhamdulillah...walaupun aku bukan la spesis manusia yang kuat makan, gler makan benda-benda buffet and seafood ni..dah orang belanja telan la juga. Makan je apa yang boleh makan. As long jangan tamak sangat sampai tak habis. Balik dari makan memang la mata aku pun steam je ngantuk.

Rabu (28/3)
Yang hari Rabu ni tak ada la makan besar pun. Al-kisah nya, setaip Rabu aku memang tak ada kelas memang dah susun jadual cantik-cantik dengan partner nak buat FYP hari ni. Sekali co-SV dah ada kelas la plak kena mengajar Rabu pagi. So testing ktorgf pun postponed the next week. Memandangkan bosan tak ada buat apa-apa, sementara tunggu cik abang dia habis meeting FYP. Ktorg pun keluar makan cendol dekat Seksyen7 lama. Cendol pulut..mari! mari! Hehehe..petang-petang makan cendol pulut memang terbaik laa..melepak plak 3 anak dara ni makan cendol bawah pokok. Huhuhu

Khamis (29/3)
Thanks Timah & Yan =)
Seperti yang dijanjikan dari hujung sem lepas. selepas settle projek HVAC ktorg, ada hamba Allah ni janji nak belanja semua makan pizza. Bincang punya bincang nak buat temu janji semua (ecehhh...temu janji macam nak pergi dating plak). Hari yang dinantikan pun tiba. Pergi Pizza Hut Sek.7 lepas maghrib, early reservation have been done for 10pax! Ramai kan? Yepp memang meriah pizza hut malam tu, gamat dengan ktorg je..budak kecik pun kalah. Semua pun masuk air dah malam tu, macam-macam cerita..open table kan...memang best la malam tu. Semua gelak je keje. Datang chinese couples duduk meja sebelah ktorg lagi best budak-budak ni usha awek cina tu, mentang-mentang awek tu sexy pakai hot pants je dengan spageti. Usah kan budak laki, aku pun 2x5 je sama-sama galak usha awek. Oooppss! Aku straight lagi okay :P

Jumaat (30/3)
Pergi MCTF'12 by JobStreet Malaysia. Ni 2nd time aku pergi job fair ni, last year aku pernah datang tapi teman kawan aku je. So it's a new experience la bila kena pergi kat booth company tanya-tanya pasal peluang kerja mana yang minat tuh. Ada juga la 2-3 resume aku drop kat sana. Harapan, kalau ada rezeki dapat la panggilan interview ke kann...2jam suntuk ktorg terperap dalam exhibition hall Mid Valley tu. Lepas tu kebulur, jalan-jalan decide makan pizza lagi. Oh kali ni bukan Pizza Hut tapi ktorg pilih Domino. Arhhh...2 hari berturut-turut dinner makan pizza. Nasib baik Domino punya pizza lagi lembut and sedap dari Pizza Hut. Nyummy~ On the way balik Shah Alam malam tu pun masing-masing dah high dengan dunia sendiri. Merepek-repek sepanjang Federeal Highway tuh.

Sabtu (31/3)
Kes dah lama tak makan chicken chop, aku pun konon laa emo dengan mak aku yang ajak breakfast. Boleh plak mak aku ajak makan pizza....lagi...?! Mesti la aku tak nak sebab dah 2 hari asyik makan pizza. Penat je aku order chicken chop sekali belum ready lagi daa....Mana tak ny..first customer kedai tu kot. So waiter suggest aku order roasted quater chicken je..Yerrrr~ aku kurang gemar makan benda-benda banyak tulang nih. Memang take time untuk aku mengikis segala isi ayam yang bersisa pada tulang peha ayam tu. Nasib baik cream sos die sedap dengan mashed potato die..hurrmmm :)

Dekat rumah dinner makan nasi ayam kukus plak. My all time favourite! Menu sihat sangat, ayam pun mak tak goreng, semua style kukus. The next day, mak buat currypuff plak. Puff okay bukan karipap yang epok-epok beli kat gerai 2 RM1 tuh. Yang ni puff pastry, layer by layer tuh...sedap plak mak buat this time, sampai teringin nak makan lagi.

Ohh...banyaknya aku makan minggu ni, aku memang banyak makan pun KALAU dekat rumah. Dekat kolej time kerja or study aku tak ada laa makan banyak macam tuh. Kadang-kadang, sehari makan sekali je. Satu hari tak makan, just alas perut dengan roti / biskut pun okay je. Tak ada la satu hari tak dapat nasi boleh mati. Keh3

1 comment:

ANISA said...

lg best kalau byk gambar tak pun...satu hari nye makanan,satu entry...just bg idea...anyway,interesting dpt explore tmpt2 situ...tak pernah try yg IKEA lg..